Gjennom en sterk forankring for etisk handel ønsker Twentyfour å bidra til en mer bærekraftig fremtid. Vi jobber derfor kontinuerlig med forbedringstiltak på miljø, klima og samfunn.

Vi opptrer ansvarlige ved å rette fokus mot hvordan man kan skape mer bærekraftige klær, og sikre en verdikjede i tråd med sunne etiske prinsipper. Vi er alltid åpne for endringer og verden, vi er oppdaterte og har mot til å utforske for å utvikle våre klær kontinuerlig videre. Vår ansvarlige og anerkjente innkjøpspraksis skal fortsette å være et forbilde for andre bedrifter.
Twentyfour jobber for en fremtidsrettet, ansvarlig og bærekraftig vekst.

 

 

Etisk handel Norge-medlemskap

 

Vi er medlem i Etisk handel Norge som er et ressurssenter for bærekraftig forretningspraksis med følgende visjon: Sammen om handel som lønner seg for mennesker, samfunn og miljø.

Det betyr at vi forplikter oss til å jobbe for handel som fremmer menneske- og arbeidstakerrettigheter, samfunn og miljø. Ingen kan garantere anstendige arbeidsforhold. Som medlem i Etisk handel Norge jobber vi med forbedringer.

Gjennom vårt medlemsskap vil vi være forpliktet til å rapporere årlig til Etisk handel Norge. Disse rapportene vil være tilgjengelige for alle på Etisk handel norge sin nettside.

 


Medlemskap i Swerea


Norwegian Concept AS som eier Twentyfour er medlem av tekstilgruppen til det svenske forskningsinstituttet Swerea, som er renommert innenfor en rekke felt, bl.a. tekstil.
Swerea har dyptgående kunnskap om tekstilkjemi, driver forskning og utvikling av tekstiler i samarbeid med industrien og bruker mer enn 400 analyse- og testmetoder
i Nord-Europas mest velutstyrte tektillaboratorier.
Les mer om Swerea her.

 

 

Rettferdig produksjon og innkjøpspraksis


I Norwegian Concept har vi de siste årene hatt høyt fokus på vår innkjøpspraksis, hva som kan forbedres og hva leverandørene våre trenger og ønsker fra oss. Vi skal alltid betale på tiden, ikke forvente urealistiske priser eller leveringer, og vi skal kunne stå inne for det vi har sagt. Hos oss er vi opptatt av å holde orden i sysakene, og vi ønsker at leverandørene skal ha en forutsigbar og rettferdig samarbeidspartner. Ved å planlegge innkjøp i lavsesong, har vi kunnet bidra til at leverandørene vil få en jevnere produksjonslinje og et mer oversiktlig kostnadsbilde. Vi har personlig kontakt med alle våre produsenter, og bruker aldri et tredje ledd for produksjonen av våre produkter. Vi har en egen ansatt i Kina som besøker nye leverandører, og som samarbeider med eksisterende leverandører for en kontinuerlig dialog. Vi designer alle våre produkter på vårt kontor i Kristiansand, og har dermed førsteleddskontakt med produsenten, og sitter med opplysninger om alle komponenter som blir brukt per produkt. Vi opplever i produksjonssammenheng at økt kunnskap også gir økt kvalitet, og er derfor blitt svært bevisste på hvor vi kjøper vårt tilbehør og hvor det kommer i fra.

 

Langvarig tilstedeværelse og leverandørforhold


Norwegan Concept startet å produsere varer i Kina i 2006, vi har siden den gang hatt svært lav utskiftning av leverandører, og flere har vært med oss hele vår levetid. Vi prøver alltid å produsere samlede kolleksjoner hos flere av de samme leverandørene, og bytter sjeldent produktene mellom ulike leverandører. Vi produserer 95% av våre varer i Kina. Hver sesong har vi mellom 30-40 aktive leverandører, og på et år kan vi ha vært innom så mye som 70 leverandører. Det er derfor viktig for oss å ha et godt system som ivaretar alle parters interesse. Vi har derfor utarbeidet en ”General Supplier Contract” hvor vi oppsummerer våre forventninger til nye leverandører. Her har vi retningslinjer og betingelser vi stiller til vårt samarbeid, samt en Code of Conduct utarbeidet av Initiativ for Etisk Handel. Les vår Code of Conduct her. For oss er det viktig at leverandørene har forutsigbare samarbeidspartnere, og med en langvarig tilstedeværelse vil man ha muligheter for å skape endringer over tid i riktig retning er vår filosofi.  

 

 

Leverandørliste


Vi har ingenting å skjule – se vår åpne leverandørliste her.

 

 

 

PFC-FRI IMPREGNERING

Det meste av vårt yttertøy er behandlet med fluorfri impregnering (DWR). Fluorkarboner (PFC) er ikke bra for miljøet, de brytes ikke ned og forsvinner ikke fra naturen – derfor produserer vi fra våren 2020 PFC-fritt.
Siden produktene er behandlet med fluorfri impregnering, oppfordrer vi til å re-impregnere etter 2-4 vask jevnlig gjennom produktets liv slik at plagget beholder sin vanntetthet, og forlenger levetiden.
Dersom plagget blir behandlet riktig, kan produktet brukes i mange år fremover. Følg vaskeanvisningen – og når vannet ikke lenger legger seg i dråper på ytterstoffet, er det på tide å påføre impregnering.
Vi anbefaler for eksempel å bruke en PFC-fri impregneringsspray som du kan kjøpe i vår nettbutikk eller i andre sportsbutikker

 

Øko-Tex 100


Flere av våre plagg er merket med Øko-tex 100. For oss er det spesielt viktig at tøy som sitter inntil kroppen skal holde disse kravene. Ullundertøyet vårt er derfor Øko-tex merket. Under denne standarden skal ikke plaggene inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer. Vi gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser med mer.
Les mer om Øko-tex 100.

 

Dyrevelferd og miljø


Vi ønsker ikke å utnytte oss av dårlig dyrevelferd eller miljø! Vi har derfor noen enkle leveregler når det kommer til dyrevelferd og miljø:

Vi bruker ikke ekte pels og støtter ikke de som gjør det! https://www.dyrevern.no/pelsfri/pelsfri_mote/merker_mot_pels

Vi ønsker at dun fra and eller gås brukt i våre jakker skal være et biprodukt av matproduksjon, og dette må leverandøren garantere for i eget dokument per produksjon.

Vi ønsker at ull brukt i våre ullundertøy ikke skal komme fra sau som er blitt utsatt for mulesing! Også dette må leverandøren garantere for i eget dokument per produksjon.

Norwegian Concept bruker ikke ekte skinn, kun imitasjoner laget i PU på våre klesplagg.
På fottøy er det hensiktsmessig å bruke ekte skinn for å forlenge produktets levetid, og skinnet som brukes skal være et biprodukt av matproduksjon. Norwegian Concept skal selv spore opp det animalske materialet/fiberets opphav, og leverandør skal bekrefte at materialet/fiberet følger Norwegian Concepts policy.
Vi jobber kontinuerlig med å redusere flyfrakt av våre varer, og setter oss årlige reduksjonsmål for å unngå bruk av fly som transportmetode.

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.