FASTELAVENSBOLLER

Helene har gitt oss oppskrift på noen superenkle og gode fastelavensboller!

Bolledeig

- 1 pk ferdig bolleblanding
- 1 pk gjær for søte deiger
- 100 g smeltet smør
- 4 dl lunkent vann
- 1 stik vispet egg til pensling

Vaniljekrem/Sjokoladekrem

- 3 dl kremfløte
- 3 dl vaniljekrem
- 1 ts bakekakao

Pynt

- Melis
- Jordbærsyltetøy
- Smeltet kokesjokolade
- Kakestrøssel

Fremgangsmåte


- Følg instruksjonene på bollepakken og bland sammen de tørre og våte ingrediensene. Elt 10 min i en kjøkkenmaskin.
- Dekk til bakebollen og la heve på et lunt sted i ca 1 time (til dobbel størrelse).
- Finn frem en bakematte og strø over litt mel. Del deigen i 16 like store emner og trill dem til fine boller.
- Sett bollene over på et stekebrett og etterhev under et håndkle i 30 min.
- Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8-10 min, avhengig av ovn.
- Avkjøl bollene på rist
- Visp kremfløten stiv og rør så inn vaniljekremen. Fordel kremen i to skåler, og tilsett bakekakao i den ene for å lage sjokoladekrem.

- Vaniljeboller: Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Om du liker jordbærsyltetøy er dette også godt oppå kremen. Legg på toppene. De blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis til slutt.
- Sjokoladeboller: Del bollene i to og legg sjokoaldekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Smelt kokeksjokoladen over et vannbad, slik at du har nok til 1 ts smeltet sjokolade på hvert lokk. Dryss gjerne litt kakestrøssel på toppen som ekstra pynt.